RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Обстріл Кременчука: фейки про удар поширювала місцева наркоторгівка, фото

Росія залучає наркокур’єрів та наркоманів для інформаційної війни. Однією з таких виявилась кременчужанка, яка поширювала відомості про те, що у зруйнованому ТРЦ "Амстор" нібито зберігалась американська зброя.

Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький у соцмережі Facebook.

За його словами, поширювачкою фейків є колишня засуджена за наркоторгівлю Валерія Браца, яка втекла з Кременчука за кордон та працює у соціальних мережах на російських пропагандистів.

"Багато хто бачив відео у соцмережах, де начебто кременчужанка розповідає, що у Амсторі зберігалася американська зброя, і ллє бруд у мою адресу та адресу Президента України. Так от! Рашистською недоблогершою виявилася колишня осуджена за наркоторгівлю Валерія Браца, яка втекла з Кременчука за кордон і працює путінською пропагандисткою", - зазначив він.

Посадовець зауважив, що за його інформацією, громадянка неодноразово була затримана правоохоронцями, була осуджена за продаж наркотиків.

"А тепер записує "відосики", повторюючи в них фейки Кремля про те, що в ракетній атаці на "Амстор" винна влада України", - зазначив мер міста.

Він додав, що є відомості і щодо інших осіб, які за "дозу" поширюють роспропаганду, а раніше ставили мітки на дахах та парканах.

Міський голова Кременчука наголосив, що російські фейки про атаки на Кременчук вже спростовані та застеріг кременчужан, що інформвійна проти України лише посилюватиметься, тому важливо фільтрувати повідомлення у соцмережах і довіряти офіційній інформації.

Нагадаємо, що раніше ми писали про історію 19-річної Олени Безус, яка вижила внаслідок ракетного удару ЗС РФ по ТЦ "Амстор" у Кременчуці, а в роковий день вирішила проігнорувати сигнал повітряної тривоги.