RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера: 10 порад

Зараз погоду в Україні можна охарактеризувати як дуже спекотну та сонячну, через що перебувати в приміщеннях без кондиціонера ще те випробування. Однак багато людей не вмикають кондиціонер через ціни на електроенергію або просто його не мають.

У зв'язку з цим "Апостроф" підготував 10 спосібів, які допоможуть охолодити квартиру чи будинок без кондиціонера.

Ізоляція

Потрібно закрити всі вікна та двері, і провітрювати приміщення лише рано вранці та пізно ввечері (або вночі), коли спеки на вулиці вже не буде.

Жалюзі, плівка, штори

Якщо приміщення не поглинає сонячні промені, то воно буде менше нагріватися. Для цього підійде використання жалюзі, білі пластинки яких відіб'ють більшу частину сонячних променів. Також можна купити алюмінієву плівку, котра буде ще ефективніша. І останній варіант - білі лляні штори.

Жодних килимів

Килими затримують тепло у приміщеннях, тому їх варто прибрати та насолоджуватися прохолодою підлоги.

Більше води

За умови постійного зволоження приміщення температура повітря знизиться на 2-3 градуси. Наприклад, кожну годину робити вологе прибирання, розставити у кімнатах миски з водою.

Мокрі рушники

Ще один спосіб підвищити вологу - розвісити мокрі рушники або простирадла, змочувати які потрібно кожні пів години.

Сон на підлозі

Оскільки гаряче повітря підіймається уверх, то рішення поспати чи просто полежати на підлозі буде розумним. Можна покласти матрац та насолодитися прохолодою від підлоги.

Холодна ванна

Варто наповнити ванну крижаною водою та відкрити двері в усі кімнати. Таким чином, повітря поруч з приміщенням охолоне на 2-3 градуси.

Крижані пляшки

Заморожені пляшки з водою можна розставити у приміщенні; вони також дадуть охолодження на 2-3 градуси.

Фольга+батареї

Якщо ви користуєтеся загальним опаленням, то треба обмотати фольгою батареї, щоб вони не передавали холод угору та вниз по стояку. Але коли сусіди мають кондиціонер, то батареї можуть стати ще одним джерелом прохолоди.

Холодна постіль

Для того, щоб було легше засинати, перед сном у ліжко можна покласти крижані пляшки з водою, аби вони достатньо охолодити постіль.

Раніше "Апостроф" писав, як зробити воду холодною, якщо немає льоду чи холодильника.