RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

Виплата пенсій переселенцям: як отримати гроші за новою адресою

Реєструючись на отримання пенсії, пенсіонер обирає спосіб отримання виплат від держави – через "Укрпошту" або банк. При цьому будь-якої миті цей спосіб можна змінити, що особливо актуально для тих українців, які через війну були змушені залишити свої будинки і переїхати в безпечніше місце.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України на своїй Facebook-сторінці.

Пенсіонери, які раніше отримували гроші через пошту та переїхали, можуть отримувати пенсії за новим місцем перебування через платіжну систему "Швидка копійка" АТ "Ощадбанк" або через внутрішні перекази АТ "Укрпошта".

"У разі, якщо пенсію за відомостями на виплату пенсій не буде отримано, АТ "Укрпошта" повідомить про це Пенсійний фонд України, та кошти буде виплачено з наступного місяця. Якщо пенсію не отримано протягом 6 місяців поспіль, її виплату буде призупинено", - йдеться у повідомленні.

Щоб відновити виплати, пенсіонеру потрібно буде звернутись до Пенсійного фонду.

Крім того, передбачено альтернативний механізм виплати пенсій шляхом зарахування на рахунки в "Ощадбанку". Він починає діяти у разі, коли "Укрпошта" повідомляє про відсутність технічної можливості доставляти гроші до певних районів та населених пунктів.

Раніше "Апостроф" розповідав, яку фінансову допомогу можуть отримати переселенці в липні.