RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На службу – лише за згодою: кого не повинні призивати до армії під час мобілізації

Родичі загиблих або зниклих безвісти під час АТО можуть бути призиватися під час загальної мобілізації в Україні на військову службу за їхньою згодою.

Про це повідомляє Бухгалтер 911".

За згодою можуть призвати до української армії близьких родичів (чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, баба чи рідний, повнорідний, неповнорідний брат, сестра) загиблих або безвісти зниклих під час проведення антитерористичної операції (АТО) з числа:

  1. Військовослужбовців або працівників утворених за українським законодавством військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність української держави, які вважаються загиблими чи зниклими безвісти за безпосередньої участі в АТО, забезпечення проведення цієї операції, перебуваючи в АТО під час її проведення;
  2. Працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися до забезпечення проведення АТО, але загинули чи зникли безвісти під час забезпечення проведення операції, перебуваючи саме у районах та у період її проведення;
  3. Загиблих або зниклих безвісти за безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи саме в районах та в період її проведення у складі добровольчих формувань, створених або самоорганізованих для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності української держави, умови, що надалі такі добровольчі формування включать до складу утворених за українським законодавством військових формувань та правоохоронних органів;
  4. Загиблих або зниклих безвісти за безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи саме в районах та в період її проведення у складі добровольчих формувань, створених або самоорганізованих для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності української держави, проте надалі дані добровольчі формування не включили до складу утворених відповідно до українського законодавства військових формувань та правоохоронних органів, та виконували завдання АТО разом із утвореними за українським законодавством військовими формуваннями та правоохоронними органами.

Для цього необхідно мати рішення суду про визнання громадянина близьким родичем загиблого або зниклого безвісти під час АТО та документи про те, що він належав саме до цієї категорії осіб, що наведені вище.

Нагадаємо, наукові співробітники, аспіранти та докторанти та ще кілька категорій людей на особливий період не підлягають призову в українську армію під час загальної мобілізації в Україні.