RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Урожай може бути рекордним: місячний посівний календар на тиждень із 11 по 17 липня

Липень вважається активним місяцем для садівників та городників. Це час прополювання і удобрювання городів, прорідження посадок. Однак, не все залежить від працелюбності - на здоров'я, зростання та родючість рослин має великий вплив Місяць.

"Апостроф" публікує місячний посівний календар на тиждень із 11 по 17 липня, який підкаже вдалі дні для роботи на городі.

11 липня

Понеділок - чудовий час для роботи у саду й на городі. Варто збирати урожай плодів. День підходить для садіння, сіяння, пересадки: зелені, плодових, баштанних культур, листових овочів, ягідних чагарників, полуниці, а також плодових дерев. Обрізати дерева сьогодні краще не треба, рослина може загинути.

12 липня

Сприятливий час для таких садово-городніх робіт: посіву, посадки та пересадки зелених, листових, плодових, баштанних культур. Варто збирати урожай бобових, огірків, томатів, перцю, кабачків, баклажанів, квітів, лікарських рослин. Не можна обрізати дерева та прищеплювати, прибирати в саду.

13 липня

Оскільки сьогодні на небі буде повний Місяць, то це гарний час для різної активності у саду та городі. Варто обробляти рослини проти шкідників, полоти бур’ян, проріджувати посадки, підгортати рослини, розпушувати та мульчувати ґрунт.

14 липня

Гарний день для такої садово-городньої роботи: розпушування землі, підгортання, кореневого підживлення, збирання урожаю. Рекомендований посів та посадка коренеплодів, цибулинних та бобових. Цього дня не радять обрізувати, пікірувати, прищеплювати та пасинкувати рослини.

15-17 липня

У ці дні краще не перекопувати та розпушувати ґрунт, удобрювати, полоти бур’яни, проріджувати посадки, поливати рослини. Однак, сміливо можна копати картоплю, а також збирати ягоди.

Раніше ми розповіли, як правильно вирощувати огірки та помідори у відкритому ґрунті.