RU  UA

Це тактично необхідно: український генерал дав відповідь про удар по Кримському мосту

З початку повномасштабної російсько-української війни активно обговорюється питання знищення Кримського мосту, яким країна-терорист РФ перевозить військову техніку для окупаційного війська. Унеможливлення цього процесу є законною ціллю для ЗСУ, про що стверджував і екс-командувач НАТО Філіп Брідлав.

Про це "Апостроф" поговорив із генерал-майором ЗСУ Дмитром Марченком.

За словами Марченка, знищення Кримського мосту - це тактична необхідність, адже він забезпечує перекидання резервів, підсилення живою силою, технікою, озброєнням російських окупантів. Важливою умовою для реалізації цього завдання є ракети дальністю до 300 кілометрів.

"Дійсно, такими ракетами ми могли б знищувати їхні штаби, тилові пункти постачання палива, озброєння, військової техніки. Ми могли б вести таку жорстоку війну на виснаження. Якщо б ми знищували їхні боєприпаси, паливо, поставки їжі, то ви ж розумієте, що в їхніх військах почався б хаос", - пояснив генерал-майор ЗСУ.

Водночас знищення тільки Кримського мосту лише ускладнить для країни-терориста РФ перекидання резервів, але не унеможливить повністю, тому що в Чорному морі зараз перебувають десять великих десантних кораблів, які можуть взяти на себе функцію поромів.

"Ви ж розумієте, що Кримський міст не буде однією ціллю. Це буде комплекс цілей під час нанесення ураження. Я думаю, що кораблі теж підпадуть під ці цілі", - наголосив Дмитро Марченко.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Звільнення Криму неминуче, як і знищення Кримського мосту – генерал Дмитро Марченко