RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Скільком українкам надішлють повістки та заборонять виїзд із країни: названо цифри

З 1 жовтня цього року введуть військовий облік для жінок за оновленим переліком спеціальностей. Водночас, мобілізація та необхідність через це отримувати дозвіл на виїзд за кордон торкнеться 2-3 тисяч українок.

Про це розповів виконавчий директор Українського інституту майбутнього та екс-радник голови Міністерства внутрішніх справ та керівника Офісу президента Віктор Андрусів, пише "ТСН".

Він зазначив, що для виїзду з України жінкам, які з 1 жовтня стануть на військовий облік, як і військовозобов'язаним чоловікам, потрібен буде окремий дозвіл або внесення до спеціальної системи. Однак це торкнеться невеликої кількості українок.

"Ті жінки, які з 1 жовтня будуть на військовому обліку і багато хто з них уже там був, у тих професіях, які були раніше заброньовані, підпадають під загальні правила - вони можуть виїхати тільки відповідно до певного дозволу... Це стосуватиметься невеликого кількості жінок: 2-3 тисячі осіб. Тобто це ніхто суттєво не відчує", – пояснив Андрусів.

Як повідомляв "Апостроф", у разі відмови жінки ставати на облік під час військового стану, їй загрожує штраф, а потім можлива кримінальна відповідальність.