RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Буряк та моркву перед зберіганням потрібно правильно обробити: поради дачникам

Кожен городник знає, що виростити щедрий урожай це лише половина справи, оскільки не менш важливо зберегти його для використання восени та взимку. Варто пам'ятати, що термін зберігання деяких овочів, зокрема коренеплодів, залежить від обробки та боротьби зі шкідниками під час зростання.

Про те, чим обробити коренеплоди, розповіли досвідчені дачники.

Наступні методи будуть ефективно працювати для збереження моркви та буряка. Спочатку потрібно подбати про чистоту в місці, де ви збираєтеся їх тримати, адже врожай може згнити через організми, що залишилися з минулого сезону. Наприклад, провести дезінфекцію всього приміщення, полиць, ящиків тощо.

Для дезінфекції знадобиться розчин хлорного вапна: 400 гр вапна та 10 літрів води. Також можна використати сірчану шашку.

Крім того, варто запобігти пошкодженню коренеплодів фомозом - обробити їх розчином бордоської рідини (1%) за три тижні до початку збиральної кампанії.

І найголовніше - не скупіться! Зберігати потрібно лише здорові овочі, інакше овочі із "недосконалостями" зіпсують увесь урожай. До того ж овочі треба постійно перевіряти, а гнилі вчасно викидати.

Також можна спробувати обробити овочі Фітоспорином-М (15 мл препарату в 10 літрах води). Якщо ви хочете використовувати тільки народні способи, то в цьому допоможе настій з лушпиння цибулі: на 5 днів замочити 400 г лушпиння в 10 літрах води.

Ще одне правило, яке допоможе зберегти врожай надовго: дотримання правил сівозміни та догляду за посадками протягом усього сезону.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чим підживити томати у липні.