RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вступна кампанія 2022: відповіді на топ-13 питань абітурієнтів

У цьому році вступна кампанія має безліч нововведень. Українцям розповіли про те, які зміни відбулися в коефіцієнтах під час вступної кампанії.

На головні питання відповіли у ДП "Інфоресурс".

Під час цієї вступної кампанії цього року для абітурієнтів діятиме регіональний та галузевий коефіцієнт.

У Миколаївській, Сумській, Харківській та Чернігівській області регіональний коефіцієнт складає 1,07. У Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Полтавській – 1,04. У решті регіонів коефіцієнт дорівнює 1.

Галузевий коефіцієнт становить 1,02 та застосовується до заяв на спеціальності з особливою підтримкою держави. Він застосовується виключно до заяв абітурієнтів із першим та другим пріоритетом. Сільський коефіцієнт складає 1,05. Варто зазначити, що торішні коефіцієнти цього року не є дійсними. Більш детально – у відео.


Крім того, майбутнім студентам відповіли на інші важливі питання:

Що робити, якщо я не встиг активувати кабінет за час активації (15 хвилин)?

Потрібно пройти процедуру реєстрації кабінету знову.

Як діяти, якщо я зареєстрував кабінет на пошту, до якої немає доступу?

Вказати діючу адресу електронної пошти ви зможете після повторної реєстрації кабінету.

Що робити, якщо я забув пароль від кабінету, спробував кілька разів вгадати, але система мене заблокувала?

Якщо ви кілька разів вказали неправильний пароль і перевищили межу невдалих спроб авторизації, система блокує вас на п'ять хвилин. Не потрібно вгадувати пароль, краще скористатися функцією "Забули пароль?"

Я забув логін до кабінету, як відновити доступ?

Для зміни логіну надішліть відповідну заяву на електронну адресу [email protected]. Шаблон заяви можна знайти за посиланням.

У листі потрібно додати скановані копії документа про освіту та документа, що засвідчує особу. Заяву необхідно надіслати з діючої електронної адреси, яку надалі ви плануєте використовувати як логін електронного кабінету. Заяву на зміну логіну може надіслати виключно абітурієнт.

Чи можна зареєструвати електронний кабінет вступника по логіну та паролю від кабінету УЦОЯО?

Ні, логін та пароль від кабінету УЦОЯО – це параметри входу в систему реєстрації та складання НМТ/ЗНО.

Для реєстрації електронного кабінету вступника потрібно підібрати унікальний логін та пароль. Логін – адреса пошти, пароль – згенерований абітурієнтом набір знаків. Також необхідно вказати параметри документа про освіту та номер, пін-код та рік видачі сертифіката НМТ (2022) або ЗНО (2019-2021).

Чи можна видалити електронний кабінет?

Ні, всі створені електронні кабінети зберігаються до завершення вступної кампанії цього року. Після цього вони автоматично анулюються.

Я маю два документи про освіту і планую подавати заяви на основі обох. Мені потрібно реєструвати два електронні кабінети?

Ні. Цього року зареєструвати електронний кабінет можна за будь-яким документом освіти, дані якого містяться у ЄДЄБО. Так що кабінет потрібно реєструвати на 1 будь-який із документів. У блоці "Документ(и) про освіту" система повинна автоматично відобразити наявність у вас іншого документа. Під час подання заяв виберіть той документ, на підставі якого плануєте надходити (модуль "Подання заяв – меню "Документ про освіту").

Що робити, якщо у блоці "Документ(и) про освіту" не відображається другий документ? Як його додати?

Зверніться до приймальної комісії навчального закладу, який видав диплом молодшого спеціаліста та документ про ПЗСО. Якщо з цим навчальним закладом відсутній зв'язок, зверніться до найближчого: там зможуть додати потрібний документ до картки фізичної особи в ЄДЕБО

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні діятимуть квоти на вступ до вузів для абітурієнтів із тимчасово окупованих територій та регіонів, де продовжуються активні бойові дії.