RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як виростити ароматний кріп: названі "популярні" помилки садівників

Кожен дачник мріє, щоб його кріп був ароматним, м'яким і пухнастим, як на картинці. Однак не завжди вдається виростити саме такий урожай через деякі "популярні" помилки.

Досвідчені городники поділилися порадами щодо вирощування кропу.

Що шкодить урожаю кропу

Результат залежить в основному від того, яке насіння кропу ви обрали для посадки. Краще купувати посадковий матеріал найвищої якості - воно того варте.

Крім того, не потрібно замочувати насіння кропу в окропі. Майже всі чули цю поради, але не кожен знає, що після такої процедури більшу частину насіння можна зіпсувати. Ефективний метод: замочити насіння у воді при температурі +50 градусів.

Як покращити врожай кропу

  • Підгтовка ґрунту

Необхідно пам'ятати, що поверхня, у яку ви збираєтеся сіяти насіння кропу, повинна бути однорідною й твердою. Досвідчені городники роблять канавки, використовуючи дошку з дерева.

  • Сонце

Для запашного кропу потрібно багато сонця - не обирайте ділянку для зелені за залишковим принципом. Краще знайти місце, яке буде постійно під впливом сонячних променів.

  • Глибина посадки

Глибина посадки не повинна перевищувати двох сантиментрів. Якщо ж посадити глибоко, то рослина витратить усі сили, щоб прорізатися із землі й не дасть щедрий урожай.

  • Щільність посадки

Коли ви посадите рослину занадто щільно, то вона не зможе повноцінно розвиватися - їй просто не вистачатиме простору й сонця. Тому не варто забувати про проріджування.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ще можна встигнути посадити в липні.