RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

ЗСУ перейшли у наступ на півдні України, а Кремль зіткнувся з опором нацменшин РФ - військові експерти США

Йде 152-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, українські сили проводять контрнаступальні операції в Херсонській області та пошкодили всі три мости, які ведуть до окупованого Херсона.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

Ключові висновки експертів ISW за 24 липня:

  • Українські офіційні особи все частіше визнають українські контрнаступальні операції у Херсонській області.
  • Кремль стикається з зростаючим (хоч і дуже обмеженим) внутрішнім опором з боку етнічних меншин, які непропорційно несуть тягар російської війни в Україні.
  • Окупанти здійснили обмежені наземні атаки на північний захід від Слов'янська, на схід Сіверська та на південь від Бахмута та на Херсонщині.
  • Українські удари за останній тиждень пошкодили всі три контрольовані РФ мости, які ведуть до Херсона.
  • Кремль продовжував формувати регіональні добровольчі батальйони та використовує вербувальні кампанії приватних військових компаній для створення бойової могутності.
  • Окупаційна влада РФ продовжує встановлювати умови для референдумів з анексії на окупованих територіях та вербує російських цивільних осіб для відновлювальних робіт.

24 липня українські сили завдали удару мостом через греблю Новокаховської ГЕС, пошкодивши дорогу. У свою чергу, росіяни в неділю зробили спробу обмежених наземних ударів у Херсонській області. Українські війська відбили атаки російських військ на напрямках Сухий Ставок — Андріївка та Брускінське — Білогірка поблизу українського плацдарму на річці Інгулець на південь від Давидового мосту.

Контрбатарейним вогнем, ймовірно, з РСЗВ HIMARS, українські воїни вразили батарею російських пускових установок С-300 недалеко від Зеленотропінського Херсонської області. На кадрах та зображеннях місцевості з російських та українських джерел видно дві знищені пускові установки С-300.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт Олег Жданов розповів, як буде звільнено Херсон та що на цьому напрямку відбувається зараз.