RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

В Україні можуть звільнити з роботи ще з однієї причини

У Законодавстві України відбулися чергові зміни щодо звільнення з ініціативи роботодавця працівника під час війни – відтепер це можна зробити через неможливість забезпечити його роботою.

Про це йдеться на сайті Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

"Новою підставою для звільнення працівника з ініціативи роботодавця є неможливість забезпечення його роботою, визначеною трудовим договором, у зв’язку із знищенням (відсутністю) виробничих, організаційних та технічних умов, засобів виробництва або майна роботодавця внаслідок бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці зміни передбачені Законом України від 01 липня 2022 року № 2352-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин", які внесені до ст. 41 Кодексу законів про працю в Україні.

У той же час, аби звільнити працівника за такою підставою, необхідно обґрунтувати неможливість забезпечувати людину роботою, визначеною трудовим договором та трудовою функцією, яка безпосередньо пов’язана з повним знищенням (відсутністю) виробничих, організаційних та технічних умов, засобів виробництва або майна роботодавця внаслідок бойових дій.

При цьому, документами, які підтверджують знищення майна, можуть бути матеріали технічної інвентаризації, що засвідчують факт знищення майна, довідки органів внутрішніх справ України, акт про пожежу, офіційні висновки інших установ або організацій, які відповідно до законодавства уповноважені засвідчувати факт знищення майна тощо.

Раніше ми писали, що в Україні хочуть ухвалити новий Трудовий кодекс.