RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Зеленський має дати відповідь: петиція про зарплату нардепів на рівні мінімальної набрала 25 тисяч голосів

Українці просять президента України зменшити на час війни заробітні плати народних депутатів та чиновників, що часом досягають ста тисяч гривень, до мінімального окладу у 6,5 тисячі гривень. Відповідна петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Про це свідчить інформація на офіційному порталі Офісу Президента.

Автор петиції Олексій Тіняков просить встановити "мінімалку" на період воєнного стану та два роки після його завершення. Різницю у зарплатні пропонує спрямувати на потреби української армії та населення.

Ініціатор петиції наголосив, що терпіти наслідки війни мають усі, а не лише прості українці.

"Прошу на час воєнного стану та на два роки після нього встановити зарплату всім депутатам та міністрам України на рівні мінімального окладу праці та направити гроші на потреби населення та армії. Депутати люди не бідні, потерплять. Також слід заборонити нарахування премій, надбавок за тяжку працю, скасувати всі пільги. Терпіти повинні всі, а не тільки прості люди!", - йдеться у петиції.

Документ підтримав 26 701 українець.

Тепер президент Володимир Зеленський має відповісти, чи слід позбавляти нардепів та чиновників нарахування захмарних премій, надбавок за працю та пільг.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні під час війни розраховувати на підвищення пенсій, яке б перекрило інфляцію, не варто. Адже у бюджеті "зайвих" грошей немає.