RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

Не можуть розірватися на два напрями: військовий експерт пояснив проблему окупантів під Херсоном

Український військовий експерт Олег Жданов розповів про те, з якими проблемами змушені стикатися російські окупанти в Херсоні.

Про це він заявив в ефірі російської служби "Радіо Свобода".

Відповідаючи на запитання, чи зуміє українська армія звільнити Херсон до того, як Росія проведе "референдум" на цій території, Жданов зазначив, що все залежатиме від інтенсивності завдання вогневої поразки. Якщо російське угруповання військ танутиме досить швидко, а українська армія завдаватиме інтенсивних вогневих ударів, то швидке звільнення Херсона можливе.

Однак, з іншого боку, варто розуміти, що проведення референдуму без припинення вогню практично неможливо.

"Навіть у Росії не можна буде легітимізувати цей референдум, якщо він проводитиметься в ході бойових дій. Саме тому Росія зараз робить будь-які зусилля для того, щоб змусити нас піти на припинення вогню", - вважає експерт.

Також Жданов заявив, що Росія тягтиме на собі одразу два напрямки – Донецьку та Херсонську області. Першу вони залишити не можуть, тому що тут визначальну роль відіграє не логіка війни, а політика - завдання на захоплення регіону поставив особисто Путін і російські війська там битимуться стільки, скільки зможуть.

Щодо Херсонської області, то туди окупанти намагаються перекинути додаткові війська з Бердянська, Маріуполя та Криму, але Збройні сили України ударом по Антонівському мосту перешкодили цьому.

"Посилити жоден із напрямків вони практично сьогодні не можуть, тому що не можна розірватися і тягнути два напрями одночасно. Я думаю, в цьому і буде наша перевага, що вони виконуватимуть насамперед політичне завдання на Донеччині і будуть якимись зусиллями намагатися виконати завдання щодо оборони Херсона", - заявив Жданов.

Раніше в Міноборони США озвучили терміни звільнення Херсона.