RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Явка з повинною: окупанти визнали, що вбили полонених у колонії під Донецьком

Обстрілюючи колонію в тимчасово окупованій Оленівці, російські окупанти намагалися знищити сліди злочину після подій, що відбулися в будівлі. Росія могла вбити військовополонених українців, не вдаючись до обстрілу барака, туди спеціально перевели жертв напередодні.

Таку думку висловив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

Він повідомив про те, що фахівці-піротехніки, аналізуючи відео росіян з місця злочину, кажуть, що картина більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, ніж на результат обстрілу.

"Попередньо, це не стільки (або не тільки) обстріл, скільки – схоже на спробу прибрати сліди злочину після подій, що відбулися у будівлі ", - зазначає він.

Одна з головних ознак - люди в будівлі не розкидані, як від вибуху, а схоже, що обгоріли тіла людей, які вже були мертві на момент початку пожежі.

Крім того, у мережі звернули увагу на ще один доказ нелюдських злочинів окупантів, які, відчуваючи неминучість програшу у цій кривавій війні, почали застосовувати методи терористів. Так, виявилося, що з працівники Оленівської колонії не постраждали, загиблі (50 осіб) та поранені (71 особа) є лише серед українських військових. Це може бути збігом.


Нагадаємо, раніше український офіцер розповів про те, що окупанти обстріляли колонію заради того, щоб приховати свої жахливі злочини, а також щоб зірвати майбутній обмін військовополоненими.