RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Замішана ПВК "Вагнер": у Генштабі повідомили подробиці вбивства полонених у колонії Оленівки

Вибухи в Оленівці, які спричинили загибель українських захисників, – свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку збройних сил окупанта. Він здійснений руками "вагнерівців" .

Про це повідомляє "Апостроф".

28 липня на тимчасово окупованій території Донецької області у колишній виправній колонії №120 в Оленівці, яка зараз використовується як місце утримання українських військовополонених, стався потужний вибух. Внаслідок цього було зруйновано приміщення, де перебували полонені українці. Багато українців убито та поранено – кількість уточнюється.

За інформацією Генштабу, вибухи сталися на території промзони, у новому приміщенні, яке мало бути спеціально обладнане для утримання полонених, виведених із "Азовсталі". Обладнання будівлі закінчилося два дні тому, після чого до нього перевели частину українських військових.

Вибухи в Оленівці, які спричинили загибель українських захисників – свідома провокація та беззаперечний акт тероризму з боку збройних сил окупанта. За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, його здійснено руками найманців зі складу ППК "Вагнера" (Ліга) за особистою командою номінального власника зазначеної приватної військової компанії Євгена Пригожина. Організація і здійснення теракту були погоджені з управлінням міноборони РФ.

Головною метою теракту стало бажання приховати факти тотального розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. Відомо, що 1 серпня на "об'єкт" мала комісія з Москви для перевірки витрат виділених коштів та умов утримання полонених.

Нагадаємо, раніше український розвідник повідомив про те, що окупанти обстріляли колонію заради того, щоб приховати свої жахливі злочини, а також зірвати майбутній обмін військовополоненими.