RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Жодних хвиль мобілізації немає: кого зараз забирають до армії в Україні

У зв'язку з російською агресією в Україні продовжується мобілізація. Проте, незважаючи на те, що ЗМІ поширюють інформацію про чотири хвилі мобілізації, у законодавстві про це нічого не сказано.

Про це повідомляє hromadske.ua.

Відповідно до указу президента, в Україні йде спільна мобілізація — тобто на службу можуть призвати будь-кого із військовозобов'язаних. Проте заступниця міністра оборони Ганна Маляр запевняла, що перевагу надаватимуть резервістам і колишнім учасникам АТО і ООС, хоча й поступово нарощуватимуть "чисельність підрозділів за рахунок тих військовослужбовців та військовозобов'язаних, які вже відслужили".

За словами менеджера адвокатського об'єднання " PwC Legal" Артема Крикуна-Труша, насправді центри комплектації займаються мобілізацією всіх, хто проходить за критеріями віку, здоров'я та не має підстав для відстрочення. Вони можуть вручити повістку та мобілізувати будь-якого здорового чоловіка віком від 18 до 60 років, який не має права на відстрочку або документів, що підтверджують це право.

Раніше ми писали,за якими критеріями визначають придатність, непридатність чи обмежену непридатність для служби в армії під час воєнного стану.