RU  UA

Прорив росіян через Чонгар: нардеп висунув версію, чому не підірвали міст

На початку повномасштабної війни в Україні російська армія досить швидко та легко зайшла з окупованого Криму через Чонгар на південь країни. З того часу ходить багато різних версій, чому так сталося і чи насправді були розміновані мости на Чонгарі. Один із народних депутатів висловив припущення, що мости все ж таки були заміновані, але не були підірвані, і всьому виною банальна паніка.

Про це в етері "Апострофа TV" повідомив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

"По-перше, не факт, що мости були розміновані. Я думаю, що скоріше за все – це моє припущення – вони були заміновані, просто вони не були висаджені в повітря. Друге: я думаю, що тут не стільки спрацювала зрада, скільки банальна паніка. Та інформація, яка в мене є, свідчить про те, що напевно були якісь колаборанти, були якісь законсервовані агенти, які сприяли швидкому просуванню росіян. Але насправді я думаю, що більшою мірою там спрацювала банальна паніка", - підкреслив він.

Рахманін вважає, що паніка була тоді сильною та масштабною, охопивши безліч держслужб, держструктур, які мали виконувати свої обов'язки та відповідальні завдання у Херсонській області. Тому, на думку нардепа, не лише спірні дії співробітників СБУ відіграли роль у швидкому захопленні кількох областей на півдні України.

"Насправді, там є дуже багато питань до різних служб, різних відомств, до органів виконавчої влади, до органів місцевого самоврядування, до дій військових, дій інших відомств. Я зараз не кажу про звинувачення, але питання є, і їх дуже багато. Тому коли все зводиться до того, зрадили чи не зрадили в СБУ, там питання є практично до всіх", - зазначив він.

Рахманін також додав, що розслідувати цю ситуацію дуже складно, в тому числі через те, що ці південні території України зараз тимчасово окуповані. Проблематично збирати всю необхідну верифіковану інформацію і проводити повний її аналіз.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Байден боїться заганяти Путіна в глухий кут, його лякає ядерна дубина - Сергій Рахманін