RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Обіцянок не дотрималися: сім'ї полонених "азовців" висунули претензії до ООН та Червоного Хреста

Родичі військовополонених незадоволені тим, як Організація об'єднаних націй та Міжнародний комітет Червоного Хреста займаються справою полонених бійців із “Азовсталі”. Особливо багато претензій з'явилося після масового вбивства українських захисників у Оленівці.

Про це член Асоціації сімей захисників "Азовсталі", сестра начальника штабу полку "Азов" Богдана Кротевича, який перебуває в російському полоні, Сандра Кротевич розповіла в ефірі Радіо Свобода.

“До ООН та Червоного Хреста у нас дуже багато претензій. Вони взагалі нічого не роблять. Червоний Хрест досі не повідомив, скільки людей загинуло, скільки перебуває у донецьких лікарнях на непідконтрольній території. Як вони повертатимуть загиблих хлопців – нам також невідомо. Ми чекаємо на відповідь від Червоного Хреста. Ми дуже обурені. Вони нам обіцяли, вони хлопцям обіцяли, що хлопці повернуться живими, але вони своїх зобов'язань не дотримались”, – заявила Кротевич.

Вона зазначила, що родичі полонених вимагатимуть відставки голови Міжнародного комітету Червоного Хреста і зараз готують необхідні документи.

“Така організація не може фінансуватися всім світом, тому що вона не виконує зобов'язань щодо конвенцій, які вона має виконувати. Я за 72 дні від Червоного Хреста не почула, чи живий мій брат і де він знаходиться”, – додала сестра захисника “Азовсталі”.

Раніше Генпрокурор Андрій Костін заявив, що приміщення колонії в Оленівці, де тримали українських полонених, було знищено не ракетами. Міжнародні експерти попередньо вважають, що удару було завдано з термобаричної зброї.