RU  UA

Чому Росія демонізує "Азов": експерт назвав ключові причини

Росія демонізує полк "Азов", бо його бійці є важливим символом для України. Крім того, кремлівський диктатор путін їх боїться, тож це може бути свого роду особистою помстою.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов.

"Путін завжди боровся з символізмом, для нього дуже важливим є символізм. Він дуже боїться і намагається знищити абсолютно все, що виявляє в нас певний символізм. Ми розуміємо, що полк "Азов" був одним із ключових полків ще на початку в 2014 році. Зараз особливо те, що відбувалося на "Азовсталі", і те, що там ключовим, напевно, був полк "Азов". Для нього це символізм про нашу віру в їхню непереможність, про нашу віру в їхній героїзм. Ці символи завжди дають певну мотивацію в тому числі. Його ключова історія – це боротьба з цим", - пояснив Смірнов.

За словами радника голови МВС, схожа ситуація була із Донецьким аеропортом на початку війни.

"Путін поставив задачу будь-що його знищити, тому що тоді це був наш певний символ. Ми навіть про це говорили, що наші хлопці витримали, не витримав бетон. І це була ключова для нього історія, тому що все, що має символи породжує певні історії. Все, що має історії, обʼєднує велику кількість людей та мотивує на певні справи. Для нього "Азов", звичайно, є кісткою в горлі. Для нього "Азов" є тими, хто не дав йому нормально відсвяткувати 9 травня і так далі", - зазначив він.

Росіяни знущаються над полоненими бійцями полку "Азов" навіть попри міжнародні зобовʼязання.

"Тому для нього це принципова позиція, і ми навіть бачимо, що відбувається в Оленівці, що ці сволоти роблять із нашими хлопцями навіть в силу того, що вони взяли на себе міжнародні зобовʼязання. Ми пішли на цю угоду з ними, і вони все одно її порушили. Ми повинні розуміти, що вони дійсно борються з цим символізмом, тому що цей полк має великий символізм в Україні. Це перша історія. І друга історія – це певна особиста помста. Він реально боїться їх. Він реально боїться їх і їхнього символізму", - резюмував Смірнов.