RU  UA

Де окупанти зазнають найбільших втрат: військовий аналітик назвав три роди військ

Йде 163-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами. Найбільші втрати у нашій країні зазнають танкові війська противника.

Про це в ефірі програми "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів військовий експерт та аналітик Петро Черник.

"На мій погляд, найбільші втрати зазнають танкові війська. Понад 1700 машин ми вже перетворили на металобрухт або затрофеїли. Нагадаю, що загальний танковий парк Росії на момент агресії налічував 3300 штатних одиниць", - зазначив він.

Експерт наголосив, що не треба плутати танковий парк із бронетанковими машинами, які є у Росії на складах, а їх там близько 13 тисяч, хоча вони вже почали їх знімати з консервації.

"Понад 1700 машин ми вже знищили, що складає 100% підготовленого контингенту, який вони готували на старті, і становить вже понад 50% загального їхнього запасу", - уточнив Черник.

Він додав, що хороші показники ліквідації і за іншою броньованою технікою, яка вже наближається до майже п'яти тисяч із загальної кількості близько 14 тисяч. У той же час морально найжахливіші для росіян втрати – це втрати авіації, понад 200 літаків.

"Причому, цих неймовірно розрекламованих Су-35, Су-34, Су-30 і особливо того, про що вони говорять "аналоговнєт", вертольотів Ка-52, яких всього в РФ 70. Сукупно збили близько 190, гадаю, не менше 20 машин саме відносяться до найсучаснішого класу. Ці головні кластери і зазнають великих втрат", - зазначив Черник.

Найбільша втрата росіян у війні з Україною – це крейсер "Москва".

"Нічого подібного вони збудувати вже не зможуть. Нагадаю, саме цей тип машин будувався на наших миколаївських заводах за часів Радянського Союзу", - резюмував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Рівнавага на фронті буде порушена протягом місяця - військовий аналітик.