RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Кабмін готовий до зростання мінімальної зарплати в Україні: є одне "але"

Міністерству соціальної політики вигідно підвищення мінімальної заробітної плати до 6,7 тис. грн, яке заплановано на жовтень 2022 року, оскільки це збільшить відрахування до Пенсійного фонду. Водночас є необхідність консультацій із роботодавцями.

Про це глава Мінсоцполітики Оксана Жолнович заявила в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні питання зайнятості, праці, у тому числі й питання мінімальної заробітної плати, знаходяться у віданні Міністерства економіки. Я можу прогнозувати, що ми дотримуватимемося цих гарантій, але нам потрібно буде проводити консультації з роботодавцями", – сказала чиновниця.

Вона зауважила, що мінімальна зарплата є як гарантією для українців, так і фіскальним маркером, оскільки одночасно збільшується сума податків.

"Для Міністерства соціальної політики збільшення мінімальної заробітної плати вигідне, тому що одразу збільшуються відрахування до Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування та інших наших фондів. Але наскільки це можливо і підйомно для роботодавців – потрібно консультуватися. Сьогодні таке підвищення закладено в бюджеті, і якщо цього не змінити, то воно виконуватиметься. Чи буде внесено проект змін до бюджету для того, щоб заморозити цю цифру, я ще не знаю", – додала Жолнович.

Нагадаємо, у 2023 році в Україні можуть не підвищити мінімальну заробітну плату, оскільки Міністерство фінансів та роботодавці виступають проти її збільшення.