Серпень - час для збирання врожаю багатьох овочів. Городників може зацікавити, як правильно відривати овочі від куща: ножицями чи руками, з хвостиками чи без.
"Апостроф" дізнався у досвідчених городників, як правильно збирати врожай томатів, огірків, кабачків та інших овочевих культур.
Помідори
Стиглі томати краще збирати вранці й відокремлювати їх плодової кисті разом із чашолистками.
Огірки і кабачки
Ці овочі рекомендується не зривати з кущів, а обрізати їх секатором чи ножицями разом із коротенькими хвостиками, щоб якнайдовше зберегти їхню свіжість.
Морква і буряк
Копати моркву потрібно не в останній момент. Спочатку городники радять обрізати ножицями бадилля, а потім просушити овоч. Так само варто робити й з буряками, але потім залишити їх підсохнути прямо на грядці.
Збирати врожай цих коренеплодів потрібно увечері.
Гарбуз
Як тільки засохла плодоніжка гарбуза - настав час збирати врожай. Водночас сускатний і твердокорий сорти збирають, коли шкірка стане щільною і твердою. Зрізати гарбузи бажано із хвостиками.
Раніше "Апостроф" повідомляв, коли оптимально збирати цибулю з грядки.