RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ знищили дві ескадрильї "нових" Су-35: окупантам доведеться літати на старих

За весь час повномасштабної війни з Україною Росія втратила близько 43 тисяч своїх військових, а також тисячі одиниць військової техніки. Серед них - 24 літаки Су-35.

Про це повідомила прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

Як зазначив бригадний генерал, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов, російські окупанти втратили дві ескадрильї новітніх літаків Су-35. Крім того, за останній тиждень сили ППО України знищили 27 повітряних цілей.

У зв'язку зі значними втратами авіаційної техніки окупанти розглядають варіант залучення застарілих бомбардувальників - Су-24М. Ці літаки в період з 2005 до 2018 року були виведені з бойового складу ВКС Росії.

Громов додав, що Росія постачала Китаю літаки Су – 35. З 24 одиниць справними були лише 9, що говорить про низьку ефективність та ненадійність цієї техніки. Найбільше відмов про експлуатацію цих літаків припадало на бортові системи - літаки Су-35 також показали низький рівень живучості.

Раніше на Заході оцінили масштаби удару по летовищу в окупованому Криму. Це може бути найбільшою втратою військової авіації Москви за один день із часів Другої світової війни.