RU  UA

Мішок уже затягнуто: скоро ми побачимо, чи допливе російський солдат до середини Дніпра

Після виведення з ладу всіх мостів через Дніпро на Херсонщині в окупантів є лише один вихід – переправа по воді. Утім через течію та нестачу понтонів вони не можуть налагодити якісну переправу, а деякі російські військові вже почали купувати на базарі надувні човни та матраси.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Все, більше мостів не лишилося. Дивіться, Антонівський міст може працювати тільки в якості пішоходного. І цей міст через шлюз на Каховській ГЕС сьогодні теж пошкоджений. Я не знаю, може там легкова машина проїхати чи ні, але вантажівка з боєприпасами вже не пройде там. Ще є залізничний міст, теж виведений з ладу. Більше мостів немає, тільки на понтонах. Але на сьогоднішній день досить не наведено понтонної переправи в районі Херсона. Там або течія дуже сильна, або вони не можуть зібрати понтонний комплект, який би дістав від берега до берега. А возити на паромній переправі, зробленій із понтонів, – вони багато не навозяться. Так, можна констатувати, що вогневий мішок вже затягнуто", – зазначив експерт.

За словами Жданова російські військовослужбовці активно скуповують плавзасоби на базарі в Херсоні.

"Це підтверджують місцеві жителі. Надувні човни, надувні матраси й решту. Тобто вони потроху запасаються. До речі, рядовий склад дуже чітко відчуває настрої командирів своїх. Сарафанне радіо працює, і вони розуміють, яка обстановка, розуміють, що тікати вже нема куди. І що робити? Тому вони й мінують об'єкти в самому Херсоні. Я думаю, що їхня доля відома, і ми будемо їх знищувати, поки вони не піднімуть білий прапор або не втечуть на лівий берег. Хто допливе. Як казав Гоголь, не кожна птаха долетить до середини Дніпра. Подивимося, чи зможе російський солдат доплисти до середини Дніпра", - резюмував Жданов.