Українських садівників закликають не поспішати з викопуванням картоплі, оскільки недозрілі коренеплоди не призначені для тривалого зберігання.

"Апостроф" розповідає, коли кращий час викопувати картоплю і що робити відразу після збирання врожаю.

Перед збиранням коренеплодів садівникам необхідно з двох різних сторін грядки викопати кілька кущиків, щоб перевірити їхній стан. Також важливо звернути увагу на клубні, які мають легко відокремлюватися від корінців.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Українським садівникам рекомендують займатися збиранням картоплі у сонячний день, а повне збирання на городі бажано закінчити доти, доки температура вночі не опуститься нижче за відмітку +8 градусів.

Після того, як коренеплоди було зібрано, потрібно овочі ретельно просушити. Ця процедура може затягнутися на 2-3 тижні, проте картопля буде готова до тривалого зберігання. У ході сушіння повинні підсохнути дрібні пошкодження, шкірка стане більш грубою, а також виявляться хворі плоди, які потрібно буде викинути.

Раніше ми розповідали, які кущі можна посадити в серпні і як правильно доглядати за городом наприкінці літа.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА