RU  UA

Ворог сам не піде: нардеп розвіяв головний міф щодо боїв на Херсонщині

Російські окупанти не покинуть правий берег Херсонської області, як тільки ЗСУ знищать мости через Дніпро. Для того, щоб ворог пішов із нашої землі, необхідно накопичити сили й озброєння та проводити активні дії.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко.

"Багато хто думає про те, що якщо ми тільки зруйнуємо ці мости, ворог втече на лівий берег. Ні, ворога потрібно змушувати робити "жести доброї волі". Я сподіваюся, що наше командування це розуміє. Просто зруйнувати мости – вони налагодять переправи. Не буде так добре до них поступати логістика, але вона буде. Ворог сконцентрував уже тут деяку частину військ, яка йому дозволяє тримати хорошу оборону. Вони можуть це робити за умови постачання якоїсь логістики, вони можуть тут триматися", - пояснив Костенко.

За словами нардепа, ворог не піде з нашої землі самостійно. Треба накопичувати сили й засоби, аби вичавити окупантів з України.

"Для того, щоб ворог звідси пішов, нам потрібно зруйнувати їхні логістичні шляхи, щоб у них залишилися якісь понтони, які мінімально будуть дозволяти їм іти на ту сторону. Вони будуть знати, що є якийсь вихід. І при цьому треба проводити нам активні дії. Сподіватися на те, що ми будемо сидіти в окопах, а ворог при цьому піде з нашої території – такого не буде. Тому необхідно знищити мости, прийняти правильне рішення, накопичити сили й засоби. Питання залишається, як і місяць, і два тому, що нам по зброї потрібна і артилерія, і високоточна зброя, більше потрібно техніки для ураження. Накопичити війська і видавлювати ворога звідти. Без активних дій ворог не залишить нашу територію", - резюмував Костенко.