RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Звільненим із полону жінкам виплатять по 80 тисяч гривень: як отримати гроші

Звільненим із російського полону жінкам (у т.ч. - військовослужбовцям ЗСУ) виплачуватимуть одноразову грошову допомогу у вигляді 80 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Глава відомства, Ірина Верещук, повідомила про початок роботи Фонду імені блаженного священномученика Климентія Шептицького – його було створено спільними зусиллями урядів України та Республіки Польща. Зазначається, що Рада міністрів Польщі виділила Фонду 8 млн злотих (близько 64 млн грн).

Основна місія фонду – надання допомоги та реабілітації (в т.ч – психологічної) жінкам, які були звільнені з російського полону, а також дітям, які втратили батьків у ході збройної агресії Російської Федерації. Для сиріт війни передбачено щомісячну допомогу близько 5700 грн.

Крім цих коштів, колишні полонені також можуть отримати психологічну допомогу та реабілітацію в оздоровчо-реабілітаційних таборах Польщі. Щоб отримати ці гроші, потрібно мати громадянство України, а також лист-повідомлення Національного інформаційного бюро про звільнення з полону.

Подати заявку на отримання допомоги можна, перейшовши за посиланням. Дедлайни подання заявок виглядають так:

  • 20 вересня 2022 року – для отримання психологічної підтримки чи поїздки з відпочинку до Польщі;
  • до 30 листопада 2022 року – для отримання грошової допомоги близько 80 тисяч гривень.

Раніше ми повідомляли, що українські біженці у Польщі можуть отримати фінансову допомогу від неурядової організації "Польська гуманітарна акція".