RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як охорона Путіна супроводжувала його дочку в особистих поїздках: деталі розслідування

Дочка Володимира Путіна Катерина Тихонова близько п'яти років користувалась послугами охорони російської Служби безпеки президента (СПБ) під час особистих поїздок, не маючи на це права.

Про це повідомляє видання "Важливі історії", посилаючись на дані унікального архіву документів співробітника СПБ РФ.

У розслідуванні зазначається, що журналісти видання отримали доступ до архіву документів із електронної пошти працівника Служби безпеки Олексія Скрипчака.

Як з'ясувалося, держохорона супроводжувала Катерину Тихонову із 2016 по 2020 рік. Зокрема, у травні 2016-го сам Скрипчак бронював для неї номер у готелі Hotel Continental Relax & Spa у Хальмстаді (Швеція). Перед її приїздом у сусідній готель заїхали семеро офіцерів Служби безпеки президента. Ще троє охоронців прибули та поселилися разом із Тихоновою.

Головний напрямок для поїздок - Німеччина. Зокрема, раніше журналісти довідалися, що саме у Мюнхені живе коханий дочки Путіна - танцюрист балету Ігор Зеленський. Багато років щомісяця вона приїздила в Мюнхена разом з охороною, бувало, що перерви між поїздками становили кілька днів.

За підрахунками журналістів, за п'ять років Скрипчак бронював готель для охоронців доньки президента близько ста разів, з яких третина - припала на Росію, більше 40 - на ФРН.

Як відомо, в РФ члени сім'ї президента мають право на держохорону тільки у випадку спільного проживання з ним, чи супроводження його у поїздках, приватні подорожі - поза законом.

В архіві не вказано, хто оплачував поїздки.

"Очевидно, відрядження співробітників СБП оплачувалися з бюджету", - припускають журналісти.

Бронювання готелів під час тільки однієї з поїздок Тихонової у Мюнхен 2018 року обійшлося у два мільйони рублів.

Раніше ми повідомляли, що президент РФ хоче "заморозити" війну в Україні та зберегти владу.