RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні восени можливі ожеледиця та снігопади: синоптик дав прогноз до початку грудня

Цього року очікується тепла та посушлива осінь на переважній території України. Середня за сезон температура повітря може бути на один градус вище, ніж за останні десятиліття.

Таким прогнозом поділилися фахівці Українського гідрометеорологічного інституту за підтримки Українського гідрометцентру та Наталії Птухи.

Тепла суха погода буде характерною особливо у першій половині осені. Поступово тривалість дня скорочуватиметься, температура повітря, особливо ночами, падатиме, зростатиме кількість заток арктичного повітря і, відповідно, туманів, похмурих днів, заморозків. Можливе утворення ожеледиці і навіть снігопадів, насамперед - у Карпатах.

Погода у другій половині цієї пори буде нестійкою із чергуванням теплих та холодних повітряних мас. Світові прогностичні центри повідомляють про те, що наприкінці листопада – на початку зими, над Європою та Україною можливі затоки холодного арктичного повітря, як це було у 2019, 2020, 2021 роках. Цей період на значних територіях був найхолоднішим протягом року. Це ж може спостерігатися і 2022 року.

За прогнозом синоптиків, у першій половині вересня 2022 року в більшості регіонів України збережеться літня погода, хоч і буде набагато холоднішою, ніж у третій декаді останнього літнього місяця. Середня місячна температура буде приблизно на 1-1,5 градусів вище за кліматичну норму.

"У південних та східних областях можливий дефіцит опадів, а на заході країни очікується нарешті довгоочікувана волога", - прогнозують українські синоптики.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що цього року осінь прийде в Україну дуже рано, але потішить мешканців країни небувалими температурами, які справді невластиві для цієї пори року.