RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Там усе наглухо прогнило: американський генерал назвав причину провалу армії РФ в Україні

Влада Росії цинічно пояснює свій військовий провал в Україні "гуманізмом", але насправді його справжня причина в тому, що в російській армії все прогнило, а українці продемонстрували героїчну та винахідливу готовність захищати свою країну.

Таку думку висловив американський бригадний генерал у відставці Марк Арнольд, пише "24 канал".

"Що здивувала мене і взагалі більшість людей – це прогнилість усієї російської армії, від керуючої верхівки до простих солдатів на лінії фронту. Всі ці їх БМП, Т-72, все, що у них є – просто наглухо прогнило. І це – головний чинник, який призвів до їхньої поразки. На початку війни вони не змогли захопити Київ, і це сильно вразило всіх нас", - зазначив він.

За його словами, весь світ вважав, що гігантська російська армія, а також їхні повітряні сили дуже швидко здолають українські збройні сили на півночі України.

"І нас дуже сильно здивували українці – насамперед своєю винахідливістю, швидким ухваленням рішень, мобільністю, і тим, що українське командування делегувало повноваження ухвалення рішень "вниз" – простим офіцерам та старшинам, які вступали у бій із російськими частинами, і, звичайно, ідеальне лідерство командування, що також нас дуже здивувало", - додав генерал.

Він наголосив, що основною причиною провалу Росією військової кампанії проти України - держави, набагато менше за розмірами та ресурсами, є "гнилизна", яка охопила російську армію від верхівки і до нижчих чинів.

"Вся російська влада прогнила наскрізь – це корупція, відсутність лідерства, сержанти та молодші офіцери просто не здатні приймати жодних рішень на полі бою самостійно. Ця гнила структура всіх збройних сил Росії, включаючи ВПС, це те, що призвело до їхньої поразки. І вони ніяк цього не змінять. Щоб змінити це, потрібно 10, 15, 20 років. І це перевага, яку український народ та військові мають використати", - резюмував Марк Арнольд.

Як повідомляв "Апостроф", українським військовим вдалося відвоювати у росіян чотири окуповані села на Херсонщині.