RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Військовий облік жінок: у Міноборони розповіли про можливі зміни

У Міністерстві оборони України розробили пропозиції щодо змін до Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу" - йдеться про добровільну постановку на військовий облік жінок.

Про це повідомила у Telegram заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Пропозиції було передано до Верховної Ради: у відомстві зазначили, що ні Генштаб, ні Міноборони не можуть змінити процедуру самостійно, оскільки існує закон, а його може змінювати лише парламент.

Як зазначила Маляр, досвід розгортання всіх військових частин Збройних сил України та інших військових формувань до повних штатів в умовах воєнного часу свідчить про те, що на сьогоднішній день у державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Водночас ЗСУ відчувають потребу у спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій. Тому, у разі ухвалення змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок та скоротить перелік оптимальної потреби.

Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня поточного року жінок ставитимуть на військовий облік. Тоді почне працювати наказ Міністерства оборони про розширення списку жіночих професій, які підпадають під мобілізацію під час війни.