RU  UA

Чого варто очікувати від нової зустрічі Rammstein 8 вересня: прогноз експерта

Вже те, що останній пакет допомоги Сполучених Штатів зріс майже до 3 мільярдів, наводить на думку, що і темпи, і обсяги постачання озброєнь Україні лише зростатимуть.

Про очікування від чергової зустрічі у форматі Рамштайн, яка відбудеться 8 вересня, в ефірі Апостроф TV розповів директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

Він наголосив, що Пентагон вже дедалі більше переходить від поставок по повітрю до поставок по морю. "Це, звичайно, забирає більше часу, але це – великі обсяги, оскільки морем можна поставити набагато більше техніки, боєприпасів і самих вогневих засобів", - наголосив він.

Він підкреслив, що потрібно нарощувати не лише поставки озброєнь, а й темпи та обсяги підготовки українських військовослужбовців. За його словами, ці процеси треба синхронізувати, щоб разом із озброєнням підходили і підготовлені спеціалісти.

"Багато в цих пакетах закритих статей, не розголошується, що саме постачається, і я думаю, що багато чого, на що ми сподіваємось, воно вже не території України і готується до застосування", - зазначив Микола Сунгуровський.

Він також припустив, що ракети до HIMARS дальністю до 300 кілометрів, скоріше за все, будуть в наступних пакетах допомоги.

Раніше військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що під час п'ятої зустрічі з військової підтримки України у форматі "Рамштайн" не стоятиме питання щодо необхідності надання нових літаків. На це є низка причин.