RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Українці в Латвії мають право на безкоштовну медичну допомогу: деталі від МОЗ

Всі громадяни України, що наразі мешкають у Латвії, можуть отримати всі медичні послуги та ліки за кошти латвійської держави.

Про це повідомляє МОЗ України.

Щоб отримати консультацію українцю, варто зателефонувати на один з цих номерів: +371-8000-1234 або +371-6704-5005 (для дзвінків із закордонних номерів).

Там можуть проконсультувати лікарі загальної практики: сімейний лікар, терапевт, а також знайти для українця вузькоспеціалізованого лікаря та дізнатися про правила запису до нього. Крім того, за цим номером можна дізнатися контакти медзакладу, де отримати допомогу, а також знайти стоматолога. Стоматологія в Латвії безкоштовна лише для дітей до 18 років, інші обслуговуються платно.

Щоб потрапити на прийом до цих лікарів, потрібно попередньо записатися у телефонному режимі або у реєстратурі медичного закладу.

Лікарі загальної практики надають громадянам України такий перелік послуг: огляд та лікування, вакцинація, направлення до спеціалізованого лікаря, рецепт на ліки. Але щоб це отримати, потрібно мати при собі закордонний паспорт громадянина України, візу, яку видали прикордонники Латвії на в’їзді, посвідку на постійне проживання за наявності.

У разі відсутності документів, які перераховані вище, потрібно зателефонувати на цей номер: +371-8000-1234.

Раніше ми писали, український уряд дозволив передачу персональних даних за межі України через державний веб-портал е-послуг "Дія". Затверджено перелік держав, які отримуватимуть такі дані, серед них є Латвія.