RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Що сьогодні відбувається у Мелітополі: мер міста розставив крапки над "і"

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив, що у тимчасово окупованому місті Мелітополь Запорізької області, яке залишилося без газу, води, світла та інтернету, зокрема, через ворожі обстріли Запорізької АЕС, російські загарбники почали видавати містянам повістки на службу в армії РФ, а також вони не пускають гуманітарні вантажі з ліками до міста.

Про це пише ЦПД при РНБО у Telegram.

"В тимчасово окупованому Мелітополі місцевим жителям рашисти почали видавати повістки і примушують воювати за РФ", - йдеться у повідомленні.

Крім того, мер Мелітополя Іван Федоров заявив в етері телемарафону "UAРазом", що окупанти блокують поставки ліків до міста та відправляють на блокпості їх назад, тому люди залишаються без життєво важливих препаратів. Перевозити гуманітарні вантажі з ліками через Василівку стало неможливим.

За його словами, такі дії росіян призведуть до плачевних наслідків: у міських лікарнях медикаменти стануть дефіцитними, не кажучи вже про інсулін та діаліз, а люди з хронічними захворюваннями не зможуть придбати життєво важливі препарати.

"Сьогодні це нагальна проблема, яку ми розраховуємо вирішувати завдяки нашим міжнародним партнерам, аби нам відкрили зелений коридор, щоб ми змогли доправити гуманітарні вантажі на тимчасово окуповані території", - зазначив Федоров.

Також рашисти не дають можливості евакуюватися людям, тому можно спробувати самотужки тікати звідти власним авто або через окупований Кримський півострів чи Василівку, що є дуже складним шляхом, тому що можна простояти у черзі три-п'ять діб, додав мер.

Він пояснив, що величезні черги на виїзд з Мелітополя по тисячу осіб з'явилися після обстрілів ЗАЕС, коли зникло світло, вода, мобільний зв'язок та інтернет. Наступна хвиля евакуації очікується у перші дні жовтня, тому що наближається опалювальний сезон, який буде важко пережити в умовах окупації, адже там немає природного газу.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Мелітополі російські окупанти готують чергову провокацію, аби потім звинуватити ЗСУ – терористичних ударів можуть завдати по навчальним закладам.

Раніше ми писали, що Збройні Сили України у ніч на 2 вересня влаштували російським загарбникам у тимчасово окупованому Мелітополі справжнє пекло - нанесли два потужні удари по ворожим локаціям.