RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Жінок стережіться": хакери виманили в окупантів цінну інформацію та передали її ЗСУ

Російські окупанти видали дані про місце розташування однієї з їхніх військових баз у тимчасово окупованому Мелітополі в Запорізькій області групі українських хакерів "Hack your mom".

Про це пише видання Financial Times з посиланням на засновника гурту Микиту Книша.

"Айтішник" поділився, що хакери створили фейкові акаунти під виглядом привабливих дівчат у російських соціальних мережах.

"Дівчата" просили в окупантів надсилати їм особисті фото, а вже ними визначали розташування військових об'єктів. Отриману від росіян інформацію хакери-патріоти передавали ЗСУ.

Таким чином вдалося видобути дані про базу РФ у Мелітополі, яку Збройні сили України благополучно знищили. Крім того, група зламала в Білорусі та на тимчасово окупованих територіях мережу камер відеоспостереження. Завдяки спеціально написаній програмі зломщики отримали дані про пересування військової техніки росіян. Ця інформація також була передана нашим збройним силам.

Нагадаємо, раніше хакери угруповання Anonymous зламали відеоплатформу Rutube – російський аналог YouTube. Через це російський відеосервіс зазнає колосальних збитків.