RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Як правильно зварити рис для суші: корисні поради

Правильно зварити рис для суші або ролів - це найголовніше у приготуванні даної страви. Готуватися до варіння рису потрібно з самого вибору цієї крупи.

Рецептом правильного рису для суші поділився білоруський портал "Белновости".

Рис повинен бути японський, круглозернистий або спеціальний рис, на якому стоятиме маркування "Для суші". Далі знадобиться 500 г рису, який потрібно промити в холодній воді, поки вона не стане прозорою.

Висипати промиту крупу варто в каструлю з товстим дном і залити холодною водою обсягом 550 мл. Далі накрити кришкою та поставити на вогонь. Коли закипить вода, поставити на мінімальний вогонь і варити 15 хвилин під закритою кришкою.

У цей час перемішати 55 г оцту, 45 г цукру та 5 г солі в мисці, поки цукор повністю не розчиниться. Потім зняти готовий рис із плити та почекати ще 10 хвилин, поки він настоїться під кришкою. Потім потрібно перекласти його в дерев'яну чашу і полити заправкою з цукром. Перемішати все це потрібно дерев'яною ложкою. Готову масу накрити рушником і залишити до повного остигання, щоб потім приступити до наступних етапів приготування ролів або суші.

Раніше ми розповідали, як приготувати в духовці фарширований перець із рисом та м'ясом.