RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Як захиститися від токсичних родичів: корисні поради

Експерти дали кілька корисних порад, як захиститися від токсичності та негативу від родичів, що може викликати сильний стрес. У цьому допоможе кілька духовних практик, включаючи медитації, афірмації та дистанція від таких людей. Ці поради можна поєднувати між собою.

Про це розповідає "Апостроф".

Медитація та Енергетичний щит

Медитація підходить у разі коли токсичних родичів бачите рідко. При постійному контакті з ними медитації не діють так ефективно. Якщо людина довго перебуває під впливом токсичних рідних, то допоможе так званий "Енергетичний щит" - виставити перед собою щит, який не підпускає негатив.

Афірмації та слова-паролі

Афірмації - це спеціальні фрази, які людина промовляє сама собі, щоб правильно налаштуватися. Наприклад, у цьому випадку допоможе настрій на те, що такі близькі люди не потурбують і ніяк не вплинуть на здоров'я:

  • "Мій розум сильний";
  • "Мені ніхто не може нашкодити";
  • "Моя свідомість непорушна";
  • "Мене всі люблять і хочуть мені найкращого".

Слова-паролі - теж спеціальні слова, які допомагають переживати навіть найнеприємніші розмови. Перед початком такої розмови потрібно постійно подумки вимовляти "хвали", що викличе підсвідомо позитивні емоції у токсичного родича. Також можна говорити "тепліше" - це зменшить гостроту суперечки. За безпідставних звинувачень можна промовляти "захист", тоді людина відстане.

Талісмани захисту та одяг певних кольорів

Існують також зовнішні "щити", які не пропустять негатив від токсичної людини. Срібні прикраси та каміння-обереги типу геліотропу, флюориту, аметиста, берила, обсидіана, гематиту допоможуть у цій справі. Також деякі науковці дотримуються точки зору, що червоний колір лише притягує до себе весь негатив, а нейтральні холодні відтінки – відбивають його.

Дистанція та зміна теми

У вербальних і невербальних знаків, які допоможуть впоратися з розмовою з токсичним родичем, відноситься тримання дистанції з такою людиною та своєчасна зміна теми. Є такі теми, які провокують сварку чи викид негативу, тож у такому разі треба уникати їх.

Не сперечатись і не приймати все близько до серця

При суперечці з токсичною особистістю можна отримати ще більше стресу та зіпсувати остаточно настрій навіть на кілька днів. Їм важко щось довести, тому краще навіть не починати. Також важливо не приймати слова кривдника всерйоз, не надаючи сили його потенційно образливим фразам.

Нагадаємо, крім очевидної перешкоди на шляху до щастя – повномасштабної війни в Україні, існує багато внутрішніх бар'єрів, які й у мирний час заважають почуватися щасливими. Про шість перешкод на шляху до щасливого життя докладно розповідає "Апостроф" .