RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Негайно позбавтеся їх: 6 перешкод, які заважають людям жити

Крім очевидної перешкоди на шляху до щастя - повномасштабної війни в Україні, існує багато внутрішніх бар'єрів, які і в мирний час заважають почуватися щасливими.

Про шість перепон на шляху до щасливого життя докладно розповідає "Апостроф".

Думка оточуючих

Критика оточуючих може змусити сумніватися в собі, а також перестати робити спроби досягти успіху в будь-якій справі. Потрібно навчитися відокремлювати свою думку від думки інших людей, відгороджуватися від останньої, оскільки вона тільки обнулюватиме старання людини. Багато відомих особистостей не досягли б успіху, якщо прислухалися до хейтерів. Також важливо налаштовуватися на вбирання лише добрих слів людей, блокуючи негатив. Водночас не чекати від них схвалення, тому що важливіше робити щось заради себе та дорогих людей, чия думка справді буде багато важити для людини. Залежність від думки оточуючих, особливо прийняття близько до серця критики від інших людей, забирає дуже багато енергії, яка заважає розвиватися і жити щасливим життям.

Стереотипи

Щастя – це свобода, а свободу обмежує кілька чинників, зокрема й стереотипи. Вони можуть стосуватися як ґендерної ролі, так і заробітку грошей, а також багатьох інших сфер життя. Позбавляючись нав'язаної знову ж таки думки оточуючих, стереотипних установок, відкриється дивний світ, де все не так однозначно (крім фактів, таких як: Росія - країна-агресор, вогонь обпалює, а вода мокра).

Жалість до себе та огляди на минуле

Жалість до себе забирає багато енергії та деструктивно впливає на людину. Це не допомагає вирішити проблему, а лише посилює, роблячи її ілюзорно більшою і складнішою. Жалість до себе також згубна, як і жаль про минуле. Коли людина аналізує своє минуле і бачить у ньому лише досвід та безцінні уроки життя, які стають досвідом надалі – це одне. Коли ж йде перекіс у прострацію, жаль, почуття безпорадності і може сорому за те, що було в минулому – це лише руйнує людину зсередини, позбавляє надії на майбутнє, людина живе в минулому, не помічаючи можливостей у сьогоденні.

Безглузді виправдання

Люди, які у всіх своїх невдачах звинувачують зовнішні обставини та інших людей, стоять на одному місці. Адже не визнавши провину, людина не може почати їх виправляти, а отже, не зробить висновків із ситуації, які допоможуть у подальшому не допустити такої помилки.

Невміння та небажання ставити цілі

Без мети людина не знає до чого і навіщо треба рухатись, прагнути, над чим працювати, для чого приймаються ті чи інші рішення. Без цього втрачається мотивація, смак до життя, його суть. Також буває і навпаки, коли людина одержима однією лише метою, зовсім не помічаючи шляхи до неї та засобів, які йдуть на цю мету. Як правильно вибудовувати собі мету і перед якими моральними виборами може стояти людина на шляху до неї – це неодноразово обговорювалося психологами, поради яких можна знайти в інтернеті у відкритому доступі. Однак варто запам'ятати, що в усьому має бути гармонія і баланс: життя без мети і життя заради однієї лише мети втрачає свої фарби, втрачаються важливі моменти, втрачається сенс її багатогранності.

Лінь

Неможливо досягти успіху, якщо просто сидіти і чекати дива, вважаючи, що щастя саме постукає у двері. Для почуття щастя потрібно до чогось йти, чогось домагатися, мало бути просто оптимістичним та впевненим у собі. Коли людина докладає зусиль і вони окупаються – вона відчуває щастя та успіх. Коли людина докладає зусиль - їй допомагає удача.

Раніше ми писали, через повномасштабну війну в Україні, багато українців втратили роботу, а в когось скоротилася зарплата. Щоб залучити у своє життя більше грошей, можна вдатися до перевірених часом прикмет.

Нагадаємо, психологиня дала поради, як не посваритися з ріднею, з якою з'їхалися через війну.