RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Як зберегти вдома тепло та заощадити на опаленні: дев'ять порад

З настанням осені за вікном похолодало, зима буде непростою, щоб вдома було тепло, необхідно не тільки утеплити вікна, але і подбати, щоб дорогоцінне тепло не губилося з інших причин.

"Апостроф" розповідає, як зберегти тепло у приміщенні та зменшити рахунки за опалення.

Перешкоди для тепла. Радіаторні екрани, довгі штори або жалюзі, меблі та інші предмети перед радіаторами можуть поглинати до 20% теплової енергії.

Щілини у вікнах. Близько 40% тепла, що надходить у приміщення, взимку виходить через вікна. Прості заходи теплоізоляції можуть підняти температуру в квартирі на 4-5 градусів.

Щит із фольги. Необхідно взяти відповідний за розміром лист ДСП, наклеїти на обидві сторони фольгу і розмістити за батареєю. Це збільшить тепловіддачу радіатора на 20%, скоротивши витрати на опалення на 4%.

Теплий одяг. Не варто перегрівати приміщення, краще тепліше одягатися. Занадто висока температура збільшує ризик застудних захворювань. У той же час сон у прохолодному приміщенні корисніший.

Провітрювання. Не варто тримати вікна відчиненими на провітрювання постійно. Достатньо провітрити приміщення протягом 10-15 хвилин, широко відкривши вікно.

Лічильники тепла. Індивідуальне опалення або лічильники тепла дозволяють скоротити витрати на обігрів до 40%.

Під'їзні двері та вікна. Постійно відчинені під'їзні двері та відкриті вікна призводять до сумарних теплових втрат будинку в розмірі 5-15%.

Склопакети. Склопакети зберігають стільки ж тепла, скільки цегляна стіна товщиною 50 см і мають дуже високий ступінь теплоізоляції, що скорочує втрати тепла до 50%.

Жалюзі. Жалюзі чи короткі штори скорочують втрати тепла через скло на 8-15%.

Раніше "Апостроф" розповідав, як правильно підібрати обігрівач для свого житла.