RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Зима близько: українцям розповіли, скільки коштує встановити у будинку буржуйку

Українців в уряді попередили, що найближчий опалювальний сезон може виявитися складним і що сотні тисяч споживачів можуть залишитися без тепла через бойові дії. Деякі очільники міст навіть пропонують підібрати "буржуйку" на про всяк випадок.

"Апостроф" публікує асортимент хороших пічок та розцінки на них.

"Буржуйками" називають пічки, яка використовували для забезпечення тепла в оселі, коли не було централізованого опалення. Проте українське законодавство забороняє встановлювати такі пічки у квартирах. Зокрема, цього не можна робити з огляду правил пожежної безпеки. Якщо щось піде не так - може загрожувати кримінальна відповідальність.

Якісні "буржуйки" можуть бути не всім по кишені.

Зокрема чавунна піч хорватського виробника Plamen Aria обійдеться у 30,9 тисячі гривень. Її розмір: 450x1001x400 мм. Розмір топки: 370x420x260 мм. Вона здатна обігріти приміщення у 160 квадратних метрів.

Піч "Австрійська" у стилі ретро польського виробника Adbar коштує 73 тисячі гривень. Її розмір: 78х50х200см. Кахель може бути різних кольорів: вишневий, "графіт", "зелений графіт".

Пічка бельгійського виробника Dovre обійдеться у 78,6 тисячі гривень. У "буржуйці" є можливість регулювати подачу повітря для горіння, система подвійного допалу газів, підвід вуличного повітря. Важить пічка 170 кілограмів.

Раніше ми писали, що у Мінрегіоні попередили про складний опалювальний сезон через технічний стан котелень, ТЕЦ і теплових мереж.