RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Ковдри, грілки та обігрівачі: що має бути у квартирі на випадок відключення опалення

Прийдешній опалювальний сезон може виявитися складним для українців, тому готувати запасні варіанти обігріву оселі варто вже зараз.

"Апостроф" склав список порад, які допоможуть зберегти тепло.

Цієї зими у більшості осель з'явиться електричний обігрівач, який врятує від морозів, якщо раптово виникнуть проблеми з централізованим опаленням. Наприклад, чудовим варіантом буде електричний конвектор - він не навантажує електромережу, але віддає багато тепла.

Водночас експерти не рекомендують ставити у квартирах буржуйки, оскільки це загрожує пожежній безпеки цілого будинку.

Також не зайвим буде придбати термобілизну й теплий одяг з вовни та інших натуральних тканин. Пам'ятайте: синтетика погано утримує тепло.

Разом з цим можна вже шукати пухові ковдри, легкі й приємні до тіла, які ідеально зберігають тепло. До того ж зробити сон більш комфортним допоможуть грілки, електроковдри та електропростирадла, а для тих, хто хоче чогось нового, то спробуйте спати в спальному мішку.

Початок повномасштабної війни, який припав на холодну пору року, навчив українців, що для виживання потрібні міцні підвали й потужні генератори. Наприклад, у багатоквартирному будинку зусиллями мешканців можна створити пункт обігріву в підвалі, де можна буде обігрітися й приготувати їжу, а також перебувати там у разі повітряної тривоги.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно подбати про теплоізоляцію вікон та дверей, щоб у кімнатах якнайдовше зберігалося тепло.