RU  UA

Безболісно змотатися не вийде: чим ворогові загрожує оточення Куп'янська

Донецький напрямок наразі має дві загрози: це Бахмут і, відповідно, сам Донецький напрямок, який атакують з тієї сторони. З другої сторони, з півночі, українським бійцям загрожує Ізюм і все, що на північ, тобто це якраз Куп'янськ.

Про ситуацію на Донецькому напрямку в ефірі "Апостроф TV" розповів боєць батальйону "Свобода" Ярослав Лисенко.

Куп'янськ є величезним транспортним вузлом, через який російські загарбники проводять усі логістичні операції, по доставці боєприпасів тощо, зазначив військовослужбовець.

Завдячуючи тому, що в українській армії, яка знаходиться в 5 кілометрах від Куп'янська, є реактивні артилерійські системи HIMARS, гаубиці і самохідні установки, вона "загрожуватиме" тому, щоб росіяни не тільки не підвозили туди обладнання, а й не змогли звідти безболісно "змотатися", - висловив сподівання боєць.

Це змінить взагалі розклад сил на даному напрямку. "Це дозволить нам розгорнути сили, які допоможуть звільнити Сіверськ і піти далі – аж до Луганської області, там до неї залишиться десь кілометрів 30", - розповів Ярослав Лисенко.

Нагадаємо, внаслідок контрнаступу українських військових на Харківщині російське командування кинуло полк окупантів у лісі.