RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Окупанти морально надламані: військовий оглядач розповів, що відбувається з ворогом у Харківській області

Російські окупанти в Харківській області, де ЗСУ вже звільнили з-під окупації близько 2 500 квадратних кілометрів, наразі відчуває морально-психологічний надлом, оскільки не вистачає мотивації та аргументів для опору. Це може поширитись на всю російську армію, яка зараз перебуває в Україні.

Про це розповів головний редактор видання "Апостроф" Денис Попович на своїй сторінці у Facebook.

"Є ресурси для організації опору, але немає мотивації та розуміння того навіщо чинити опір. Такому стану є цілий пласт і комплекс причин. Водночас розуміння, що це не їхня земля - це одна з таких причин. І цілком очевидно, що вивести армію з такого стану швидко не вийде", - наголосив він.

За словами Поповича, військовослужбовець у такому стані не виконає наказів від найвищого керівництва. Водночас відступ окупаційної армії закінчиться лише там, вважає він, де знаходиться "найнижча точка", проте ніхто не знає, де саме вона знаходиться.

Главный редактор "Апострофа" також навів приклад великого відступу російської армії в 1915 році. Але тоді більше не вистачало саме ресурсів, аніж мотивації.

"Хвороба вкрай заразна і легко може поширитись на весь російський фронт", - написав він.

У свою чергу, якщо інформація про звільнення українськими воїнами Куп'янська офіційно підтвердиться, це означатиме, що фронт противника в Харківській області розвалився, вважає Попович.

"Противник має відходити від Ізюма, а в нинішніх реаліях - здаватися. Фактично знімається загроза для Слов'янска та Краматорська. Свій наказ про взяття Донецької області до 15 вересня Путін може зливати в унітаз", - уточнив він.

Нагадаємо, ЗСУ зайняли в Харківській області Балаклію та багато інших раніше окупованих РФ населених пунктів, поставивши багатотисячне російське угруповання у стратегічно важливому місті Ізюм під загрозу оточення.

Раніше "Апостроф" писав, минулої доби, 9 вересня, українські захисники змогли взяти під контроль населений пункт Борівське в Харківській області, чим розширили сіру зону біля Шевченкового. Також Збройні Сили України звільнили частину великого міста Куп'янськ.