RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Контрнаступ ЗСУ на Харківському напрямку: актуальна карта на 10 вересня

Минулої доби, 9 вересня, українські захисники змогли взяти під контроль населений пункт Борівське в Харківській області, чим розширили сіру зону біля Шевченкового. Також Збройні Сили України звільнили частину великого міста Куп'янськ.

Читайте також у нашій хроніці: ЗСУ звільнили від окупантів понад тисячу квадратних кілометрів: онлайн війни 10 вересня

"Апостроф" публікує актуальну мапу бойових дій в Україні.

Станом на 10 вересня, вранці ЗСУ змогли звільнити правобережну частину одного з найбільших міст у Харківській області – Куп'янська. Через успіхи у контрнаступі українських військ, російська армія окупантів уже розпочала свій глобальний відступ.

Водночас українські військовослужбовці ведуть наступ на Лиман у Донецькій області. Судячи з їхніх рухів, ЗСУ хочуть взяти Ізюм у так званий котел. Українські воїни ведуть наступ на Ізюм із північного заходу, півночі, північного сходу та південного сходу.

Також, як показано на карті, Сили оборони частково звільнили такі населені пункти Харківщини: Щурівка, Вільховатка та Бородоярське. Просуваючись до Ізюму з боку Лиману, ЗСУ попутно звільнили Гусарівку, Протопопівку, Петрівське. Також наші воїни підійшли впритул до смт. Ківшарівка, що поряд із Куп'янськом.

Раніше ми писали, ЗСУ зайняли в Харківській області Балаклію та багато інших раніше окупованих РФ населених пунктів, поставивши багатотисячне російське угруповання у стратегічно важливому місті Ізюм під загрозу оточення.