RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Утеплення квартири: які склопакети потрібно вибирати

Для утеплення свого житла українцям рекомендують встановлювати склопакети з низькоемісійним склом .

"Апостроф" розповідає, які пластикові вікна дозволяють зберегти тепло всередині квартири у зимовий період.

Українці мають пережити одну з найважчих зим в історії країни. Через активні бойові дії деякі області ризикують залишитися без опалення, а в інших регіонах температура в квартирах буде близько +18 градусів.

Водночас українці можуть утеплити свої житла без особливих фінансових витрат. Як відомо, через щілини у вікнах безповоротно "витікає" в середньому 25% тепла, а доступні способи теплоізоляції допоможуть підняти температуру в квартирі на 5-7 градусів.

Найбільш ефективний метод - зміна старих вікон на сучасні склопакети, які додадуть вашому житлу відразу кілька градусів тепла.

Утеплення квартири - які вибрати склопакети

Експерти рекомендують українцям встановлювати двокамерні склопакети, які вважаються "золотою серединою" на сьогоднішньому ринку. В них встановлені дві повітряні подушки, які ідеально підійдуть для нашого клімату.

Крім цього, потрібно вибирати склопакети із низькоемісійним склом. Чим нижчий показник здатності до пропускання тепла – тим вище здатність скла відбивати тепло назад у приміщення.

Енергоефективність сучасних склопакетів можна забезпечити за рахунок деяких особливостей конструкції - кліматичних клапанів, за допомогою яких температура залишається стабільною і не буде необхідності постійно провітрювати приміщення.

Водночас українцям рекомендують займатися зміною склопакетів виключно у літній період.

Раніше ми розповідали, як можна утеплити дерев'яні вікна перед сильними морозами.