RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Як утеплити дерев'яні вікна перед морозами: фото- та відеоінструкція

Готуватися до початку морозної погоди варто вже зараз, адже прості способи утеплення домівки можуть зберегти тепло в приміщенні. Найбільше теплого повітря забирають вікна, особливо дерев'яні.

Мешканці будинку з дерев'яними вікнами поділилися досвідом, як вони утеплили їх своїми руками.

Як відомо, чим менше дірок та щілин у вікнах, тим тепліше буде в кімнаті. Тому слід подбати саме про усунення таких "прогалин", аби тепле повітря не могло виходити з приміщення.

Що треба для утеплення дерев'яних вікон

Для утеплення дерев'яних вікон знадобляться поролон із подвійною клейкою стрічкою, силіковоний герметик, спеціальний будівельний пістолет, ножиці, викрутка й ваші руки.

Як правильно утеплити дерев'яне вікно

Спочатку треба нарізати поролон на шматочки потрібного вам розміру, засунути їх у щілини викруткою. Потім за допомогою спеціального будівельного пістолету відкрити силіконовий герметик і рознести цю пасту на всю поверхню, наприклад, рукою в гумовій рукавичці. Перед нанесенням герметика рекомендується ретельно очистити поверхню, на яку буде наноситися герметична паста. Зауважимо, що паста легко приймає необхідну форму й швидко застигає.

Плюси утеплення дерев'яних вікон паралоном і герметиком:

  • Підвищення температури в кімнаті на 2-3 градуси;
  • Відсутність протягів.

Мінуси такого утеплення:

  • Неестетичний вигляд вікна;
  • Поява конденсату на склі.

Інструкція на фото

"Найкраще зберігали тепло саме ті вікна, де був поролон, заклеєний герметиком, і де цим герметиком були замуровані ще й стики між склом і рамами. Гірші справи були, якщо щілини між шибками та дерев'яною основою залишалися вільними. І практично нульовий ефект вийшов у тому вікні, де використовувався лише поролон. Звідси висновок, що без тотального заклеювання щілин чимось, результат буде невтішним. Ви можете використовувати не тільки герметик, але і клей, скотч, що завгодно, але отвори обов'язково потрібно буде чимось закупорити намертво", - резюмували дописувачі.

Раніше "Апостроф" писав, як утеплити підлогу на першому поверсі квартири та будинку.