RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Їх треба витягати з Оленівки: волонтер розповів, як "азовці" різали вени у полоні

Військовополонених "азовців" потрібно терміново забирати з колонії в Оленівці окупованої Донеччини. Адже полон - гірше бойових дій: військових забивають до смерті, а деякі - самі ріжуть вени.

Такі деталі розповів волонтер, маріуполець Віталій Сітников, який сам провів у полоні в Оленівці 100 днів.

Він зазначив, що перебуваючи у колонії, було відчуття повної безнадійності, іншої реальності.

”Дійсно в Оленівці забивали до смерті військовополонених. Вони собі різали вени. Там абсолютна інша реальність, інший світ просто, начебто ти на іншій планеті знаходишся. Відчуття повної безнадійності", - каже волонтер.

На його переконання, потрібно на весь світ говорити про українських полонених, і звільняти, доки не пізно. Гіршого, ніж в колонії, він нічого не бачив.

“Я всі ці обстріли прожив у Маріуполі, біля мене зривалися снаряди, свистіли кулі, трупи. У гарячих точках, де я забирав людей з підвалів. І все це було не так жахливо, як полон. Полон - це набагато гірше, ніж бойові дії. Тому, хлопці, які там знаходяться - у найскладніших умовах. Їх необхідно максимально швидко звідти витягувати”, - наголосив Віталій Сітников.

Нагадаємо, що в Києві 6 вересня, на 40 день з дня загибелі бійців "Азову" внаслідок теракту в Оленівці, відбулося вшанування полеглих героїв.