На початку осені дачники традиційно накопичують великий урожай червоних помідорів, у зв'язку з чим виникає питання – як зберігати овоч.
"Апостроф" розповідає про те, як правильно доглядати томати.
Приготуйте банку та гірчицю
Максимально довго помідори зберігатимуться і без розсолу. Візьміть суху чисту банку та насипте на її дно мелену гірчицю.
Банка має бути об'ємом 2-3 літри, а її шийка має бути досить широкою.
На 3-літрову банку знадобиться 50-100 г сухої гірчиці. Перед зануренням помідори потрібно промити і висушити, а вже потім класти в банку.
Банку потрібно закрити щільною кришкою, можна навіть закатати. Потім заберіть її в прохолодне місце. Помідори у такому вигляді можуть зберегтися аж до Нового року.
Кошик та прохолодне місце
Щілини в кошику повинні бути досить великими, щоб вміст добре провітрювався.
Кошик потрібно поставити в темне прохолодне місце, а потім накрити його тканиною. Температура в приміщенні повинна бути постійною.
Для такого зберігання підійдуть навіть трохи зелені помідори.
Тирса і папір
Виберіть ящики з невеликою сіткою і насипте на їх дно тирсу, після чого можна викласти в них томати. Температура зберігання таких ящиків – +8...+12 градусів.
Якщо немає тирси, можете взяти папір або газету і перекласти на них томати.
Раніше "Апостроф" писав про те, як закрити на зиму гострі зелені помідори.