RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

21 листопада

Всі новини

Як правильно топити піч: п'ять важливих правил

Обігріти будинок взимку можна не тільки за допомогою опалювального котла, а й печі, яка працює на твердому паливі: дровах, вугіллі, брикетах.

"Апостроф" зібрав поради, як потрібно правильно топити грубку та як підготувати її до експлуатації.

Перед початком роботи потрібно перевірити засувки та заслінки. Крім того, необхідно провести ревізію димаря та очистити його від сажі, яка є дуже горючою "речовиною".

Розтоплювати піч потрібно легкими сухими колотими дровами, майже трісками, щоби встигли розгорітися основні дрова. Цей процес слід регулювати пічними засувками та зольними дверцятами. При розпалюванні печі засувка має бути відкрита, а зольник навпаки, закритий.

Дрова в печі потрібно укладати або "колодязем", або просто рядами, але так, щоб між ними залишалося місце для циркуляції повітря.

Після того, як дрова розгорілися, відкривається піддувало. І далі полум'я в осередку регулюється перекриттям дверцят та засувки.

Дозавантаження дров роблять у міру згоряння попередньої партії. При цьому топку не рекомендується забивати паливом вщент.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які види палива підходять для пічного опалення в будинках .